معروف ترین غداهای گرجستان

امروز در سایت گرجستان در مورد معروف ترین غذاهای گرجستان برای شما مطالب مفیدی قرار داده ایم.

یکی ازمهم ترین  فاکتورهای هر سفر غذاست.  گرجستان با پیشینه تاریخی یک میلیون سالی خود، طبیعتا طیف متنوعی از غذاهای محلی و سنتی را پیش روی شما قرار می دهد.

فرهنگ غذایی گرجستان با تنوع، سبک پخت و میزآرایی مخصوص خود شناخته شده و در این غذاها همواره گوشت، سبزیجات و میوه و ماهی تازه استفاده می شود. جالب است بدانید در منطقه گرجستان بیش از ۱۵۰ نوع غذا وجود دارد که عمدتا از دیگر فرهنگ های غذایی آسیا تأثیر گرفته است. همچنین استفاده از محصولات لبنی به همراه غذا در گرجستان رایج است.

 

خینکالی

خینکالی یکی از محبوب ترین غذاهای ملی گرجستان است که ظاهرا شبیه به پیراشکی است. این غذا شامل لقمه های خمیری و آردی می شود که درون این لقمه ها از گوشت و ادویه پر می شود. خینکالی در نواحی مختلف گرجستان با مواد مختلفی پر می شود، اما رایج ترین ترکیب، مخلوطی از گوشت گاو و گوشت خوک است. در نواحی کوهستانی گرجستان، خینکالی را با گوشت بره می پزند. البته می توان برای پر کردن خینکالی از ترکیبی چون پنیر، قارچ و سیب زمینی له شده نیز استفاده کرد.

 

چَخُخبیلی

چَخُخبیلی نوعی خورشت گرجی و یکی از غذاهای سنتی این کشور است که بسیار آسان تر از تلفظش طبخ می شود. این غذا در واقع ترکیب خوشمزه ای از سوپ گوشت گاو، خورشت مرغ و سبزیجات تازه ای چون ترخون است. نام خورشت چخخبیلی از کلمه «خوخوبی» گرجی گرفته شده که به معنای قرقاول می باشد، چرا که در دستور طبخ اصلی این غذا از گوشت قرقاول و گوشت گاو استفاده می شده. البته می توان از گوشت بوقلمون، اردک و یا مرغ به جای گوشت قرقاول استفاده کرد. از آن جا که امروزه در گرجستان گوشت مرغ بیش از همه متداول است، اغلب آن را با مرغ می پزند. این غذا را اصولا با نان سرو می کنند.

معروف ترین غداهای گرجستان
معروف ترین غداهای گرجستان

خاشی

خاشی یک نوع سوپ است که به عنوان پیش غذا سرو می شود. جالب است که مردمان قدیم گرجی عادت داشتند که سوپ خاشی را صبح هنگام سرو می کردند، چرا که غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی است. خاشی را می توان یکی از محبوب ترین سوپ های گرجی  دانست. این غذا با ترکیبی از گوشت، آب  استخوان های ساق و سر گاو و سیر فراوان پخته می شود.

بزرتما

بزرتما نوعی سوپ ترش مزه است که با گوشت بوقلمون و یا مرغ طبخ می شود. گوشت را با پیاز، گوجه فرنگی، ادویه، آب نارنج و قدری آب روی شعله کوچک گاز به آرامی می پزند. این سوپ اغلب با قطعه های سیر، رازیانه، نعنا و گشنیز سرو می شود.

 

بادریجانی

 

بادریجانی پیش غذایی خوشمزه و ترکیبی از بادمجان است که شکل وسوسه کننده و مزه بی نظیری دارد. برای این غذا ابتدا لایه های بادمجان را سرخ کرده و بعد با مواد مورد نظر پر می کنند. این مواد از گردو خرد شده، گشنیز و رب انار تشکیل شده که با روغن زیتون مخلوط شده اند. پس از پر کردن بادمجان ها با این مواد، آن ها را به شکل رول در می آورند. بادریجانی را اغلب با دانه های انار تزئین می کنند.

 

چاناخی

چاناخی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه گرجی است که در گذشته در ظروف سفالینی به نام چاناخی طبخ می شد و از همین رو این اسم بر روی غذا ماند. این خورشت خوشمزه نوعی تاس کباب بره است که به همراه گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، سبزیجات و سیر پخته می شود. نوع دیگری از چاناخی وجود دارد که ابتدا بادمجان ها را برش داده و سپس با سبزیجات و تکه های گوشت درون آن را پر کرده، پس از آن بادمجان ها را به همراه کمی آب بر روی شعله ملایم گذاشته تا همراه هم بپزند. چاناخی یکی از محبوب ترین خوراک های گرجستان است.

چاکاپولی

چاکاپولی یکی دیگر از خورشت های محبوب میان گرجی هاست که طرفداران بسیار زیادی دارد. چاکاپولی از جمله خورشت های پرطرفدار در فصل بهار است چرا که فصل گوجه سبز می باشد. چاکاپولی را با استفاده از گوشت بره و یا گوساله به همراه سس گوجه سبز، پیاز، برگ ترخون، فلفل سبز، سیر و مخلوطی از سبزی های تازه مانند جعفری، نعنا، شوید و گشنیز به همراه نمک و ادویه طبخ می کنند.

 

شیشلیک

شیشلیک این کباب خوشمزه از جمله غذاهای مشترک در فرهنگ های غذایی غرب آسیا، آسیای میانه، قفقاز و حتی مرکز و شرق اروپا است که علاوه بر کشور خودمان، در کشورهایی چون گرجستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، پاکستان، روسیه، لهستان، لیتوانی و ارمنستان به چشم می خورد. شیشلیک نوعی کباب است که در اصل از تکه های گوشت بره تهیه می شود، اما بسته به منطقه و نوع ترجیحات مذهبی ممکن است از گوشت گاو و خوک هم برای پخت آن استفاده شود. معمولا سیخ های گوشت را همراه با چربی، فلفل، سبزیجات، پیاز و یا قارچ کباب می کنند.

معروف ترین غداهای گرجستان
معروف ترین غداهای گرجستان

خارچو

خارچو یکی از سوپ های محبوب گرجی هاست که ترکیب خوشمزه ای از گوشت گاو، برنج، گردو، به همراه پوره غلیظی از آلوچه می باشد. آبگوشت استخوان به همراه ترشی آلوچه، ادویه های معطر برگی و طعم گس گردو، سوپی فوق العاده را پیش روی شما می گذارد. خارچو را معمولا با جعفری خرد شده تزئین می کنند.

 

چیکن تاباکا

چیکن تاباکا یکی دیگر از غذاهای سنتی گرجستان است که در آن تکه های مرغ سوخاری می شوند و همچنین در دیگر کشورهای سرزمین قفقاز نیز بسیار محبوب است. ابتدا مرغ را در یکی از ظروف قدیمی گرجستانی به نام تابه سرخ می کنند. برای آن که مرغ ها کاملا سرخ شوند، آن ها را در کف تابه پهن کرده و بعد با استفاده از وزنه ای تکه های مرغ را فشرده می کنند. چیکن تاباکا اغلب با سیر و یا سس های مخصوص گرجی طعم دار می شوند.

 

پی خالی

پی خالی پیش غذایی سرد و محبوب در میان گرجی هاست. این غذای خوشمزه ترکیبی از خمیر ادویه دار گردویی، سبزیجات معطر و طعم دهنده های تازه است که به مخلوطی از سبزیجات آب پز شده یا سرخ شده افزوده می شوند. در انتها پس از ترکیب شدن، شکل داده شده و به صورت گلوله هایی کوچک و خنک سرو می شوند. برای تزئین و چاشنی دار کردن پی خالی از دانه های انار استفاده می شود.

 

خاچاپوری

هیچ جشن گرجستانی بدون خاچاپوری تکمیل نمی شود و به اعتقاد بسیاری خاچاپوری یکی از بهترین نان های کلاسیک و پنیری این کشور است. . شکل و بافت این غذا منطقه به منطقه متفاوت است. ممکن است قطر ضخیم یا نازکی داشته باشد، چندین لایه یا تک لایه باشد، ممکن است گرد، مثلثی و یا مربع باشد و اندازه و شکل های متفاوتی از قایقی تا دیگر انواع دارد. بسیاری خاچاپوری را با تخم مرغی در وسط طبخ می کنند که اغلب در منطقه آجاپور و سواحل دریای سیاه مانند شهر باتومی مرسوم است.

 

 

 

همچنین اگر سوالی دارید میتوانید در همین صفحه از کارشناسان سایت گرجستان بپرسید

 

پست های مرتبط

انواع غذاهای گرجی 2
انواع غذاهای گرجی 1

دیدگاهتان را بنویسید